Πέτρος Μουλογιάννης

Ο sensei Πέτρος Μουλαγιάννης (5 Dan Aikikai Hombu Dojo), ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες το 1989, σε ηλικία 18 ετών, εξασκούμενος στο Shotokan Karate, μέχρι την ημέρα που γνώρισε την τέχνη του Aikido, η οποία αμέσως τον κέρδισε λόγω της φιλοσοφίας της, της αρμονικής της κινησιολογίας και της πληρότητας των τεχνικών της.

Ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Aikido το 1996, υπό τη διδασκαλία και στενή καθοδήγηση του sensei Γιώργου Κολιόπουλου (6 Dan Aikikai Hombu Dojo), στο FukuShinKan Dojo, όπου μάλιστα επί σειρά ετών δίδαξε ως Fukushidoin και εν συνεχεία ως Shidoin της οργάνωσης Hellenic Aikido Association.

Το ανήσυχο πνεύμα του και η επιθυμία του να εμβαθύνει αλλά και να διευρύνει την προσέγγιση και τις γνώσεις του στο μαγικό κόσμο της τέχνης του Aikido, τον έφεραν να εξασκείται και να εκπαιδεύεται παράλληλα και επί σειρά ετών στο dojo ‘’Αϊκίντο Αθηνών’’ υπό τους δασκάλους Janet Clift (6. Dan Aikikai Hombu Dojo) και Eamonn Devlin (5 Dan Aikikai Hombu Dojo). 

Τον Αύγουστο του 2000 έλαβε το 1ο dan Aikikai, τον Ιούνιο του 2003 το 2ο dan Aikikai, τον Ιανουάριο του 2007 το 3ο dan Aikikai, το Δεκέμβριο του 2010 το 4ο dan Aikikai. 

Το 2010 ίδρυσε, το Aikido Tokaido Dojo, και το 2011 σχημάτισε τον κεντρικό πυρήνα της Ελληνικής Ενώσεως Αϊκίντο (HAU), ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε να μελετά συστηματικά και παράλληλα να ασκείται στη μεθοδολογία και στην τεχνική προσέγγιση του Shihan Christian Tissier (8 dan Aikikai Hombu Dojo). 

Από το έτος 2014 ασκείται υπό την άμεση επίβλεψη και τεχνική καθοδήγηση του Michel Erb Sensei (6 Dan Aikikai Hombu Dojo), στενού μαθητή και συνεργάτη του Shihan Tissier. Τον Ιανουάριο του 2017 του απενεμήθη από το Hombu Dojo, το 5ο dan Aikikai. Καθ όλη τη διάρκεια της εξάσκησης του στο Aikido έχει παρακολουθήσει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό πολυάριθμα σεμινάρια υψηλόβαθμων Ιαπώνων και Ευρωπαίων δασκάλων, ενώ και ο ίδιος έχει οργανώσει και διδάξει σε πολλά σεμινάρια και εκδηλώσεις εντός της Ελλάδος. Από το 2004 εξασκείται παράλληλα στην πολεμική τέχνη του Iaido, στην οποία κατέχει το βαθμό του 4ου Dan.